Biografie

Wie is Tabby May?

Tabby May is een zangeres/gitariste die haar publiek graag emotioneel raakt door middel van haar muziek, waardoor mensen gaan dansen, meezingen en -klappen, of bij een gevoelig lied naar een zakdoek grijpen.

Hieronder kun je wat meer over haar lezen. En als je haar echt beter wilt leren kennen, volg haar dan op Facebook en krijg alle nieuwtjes en updates uit eerste hand!

 

Wat voor soorten muziek speelt Tabby May?

Ze speelt een mengeling van diverse stijlen. Haar repertoire bevat blues, rock, country, ‘middle of the road’ (easy listening, ballads), pop en meer, van de 50-er jaren tot nu! Ze speelt bij voorkeur akoestisch, wel versterkt, en ze kan ook met muziekbanden spelen als dat is wat een opdrachtgever wil. Daarnaast speelt ze ook eigen werk.

 

Welke gelegenheden of evenementen zijn geschikt voor Tabby May om te spelen?

Elke gelegenheid en elk evenement! Sinds 1999 heeft Tabby May gespeeld op festivals, bruiloften, verjaarspartijen, kunstgalerijopeningen, modeshows, privéfeesten, barbecues, in pubs, café’s, restaurants, campingkantines en ze is zelfs meerdere keren geboekt om in winkelcentra te spelen. Ook kun je Tabby May boeken voor uitvaarten en afscheidsgelegenheden/-feesten.

 

“Je wilt dat je feest of ander evenement een succes wordt? Boek Tabby May, je zult er blij mee zijn!”

 

Persoonlijke biografie

Gitaar leren spelenTabby May werd geboren in een klein stadje vlakbij Amsterdam in een zeer muzikale familie. Op tienjarige leeftijd begon ze met orgellessen en op elfjarige leeftijd kreeg ze voor het eerst een gitaar in handen. En de liefde voor de gitaar is altijd gebleven. Met wat akkoorden die ze van haar vader en haar opa kreeg heeft ze zichzelf gitaar leren spelen en daarna is ze altijd blijven kijken en luisteren naar wat andere gitaristen doen.

In de loop der jaren heeft ze haar eigen manier van fingerpicking Gitaarspelen op schoolaangeleerd (‘tokkelen’ zoals ze het zelf noemt) en tevens een zeer ritmische manier van slaggitaar spelen. Op haar veertiende deed ze mee aan een talentenjacht op de middelbare school met een zelfgeschreven liedje. Dat was niet heel erg succesvol, maar het volgende jaar probeerde ze het opnieuw en werd vierde. In het examenjaar, op haar zestiende, deed ze een laatste poging op de schooltalentenjacht en riep de hulp in van twee medeleerlingen, op piano en gitaar, en samen speelden ze ‘Annie’s song’ van John Denver. Hiermee werd ze tweede. het had erger gekund.

Na de middelbare school begon ze met een fulltime baan, trouwde, kreeg twee kinderen, maar de gitaar was altijd in de buurt. Ze speelde overal waar ze maar kon: op bruiloften (altijd met een eigen tekst op een bestaande melodie), feestjes, op visite, thuis als er bezoek was, op vakantie op de camping… En als er ergens iemand optrad vroeg ze rustig of ze in de pauze even zou mogen spelen, wat zo af en toe nog lukte ook.

 

“Jij hoort op het podium!”

In 1999 deed ze mee aan een jamsessie in een Ierse pub in Apeldoorn en de eigenaar was onder de indruk van haar stem en gitaarspel. “Jij hoort op het podium”, zei hij. Alleen kende ze bijna geen teksten uit haar hoofd. Hij daagde haar uit. Als ze dertig tot veertig nummers uit haar hoofd kon spelen, zou hij haar een betaald optreden laten spelen. Een paar weken later kwam ze hem blij vertellen dat ze er klaar voor was en hij hield woord, ze kreeg haar optreden (en er volgden er meer in die pub).

Met Chris Simpson van Magna Carta, 2006Daarna ging ze verder en speelde waar ze haar maar wilden boeken. Ze speelde in verschillende landen. Uiteraard in Nederland en daarnaast heeft ze optredens gehad in o.a. Duitsland, Griekenland, Ierland, België en Australië. En anno 2015 treedt ze op aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje.

Door de jaren heen is haar repertoire enorm breed en gevarieerd geworden, dus ze kan nagenoeg altijd en overal de best passende songs spelen. Ze kan rocken, de ‘country girl’ zijn, ze kan zachte en emotionele songs zingen… noem het maar, ze zal het spelen, met slechts een gitaar of met de gitaar plus muziekbanden.

In augustus 2015 heeft ze een nieuwe stap in haar carrière gezet, door haar eerste single uit te brengen.

Muzikale invloeden zijn the Beatles, James Taylor, Jim Croce, Captain & Tennille, Lynyrd Skynyrd, J.J. Cale, John Denver, Ilse DeLange, Paul McCartney en vele anderen.